Intr-un sport care isi trage seva din zona de Nord a Moldovei, Denisa Tilvescu este o frumoasa exceptie. S-a nascut in Targu Jiu, pe 13 august 1996, iar in urma cu trei ani a fost selectionata pentru a intra in fabrica de campioni a canotajului, la Orsova.

Logo NanjingFoto: Hotnews

Denisa Talvescu

Denisa Talvescu

Foto: COSR

Antrenoarea Mariana Malis povesteste: "De 22 de ani caut sportivi, insa e prima oara cand am gasit in Oltenia doua fete care sa corespunda cerintelor si sa-si doreasca sa faca performanta. Pe Denisa am remarcat-o imediat. Eu cand fac selectie ma uit in primul rand dupa cateva calitati, cum priveste eleva, cum calca, cum pune intrebari. Apoi incep sa ma interesez cat de corect a fost crescuta, cum a fost hranita, care este situatia familiala si scolara. Denisa Tilvescu este sclipitoare din toate punctele de vedere. Nu este o sportiva masiva, are 1,82 metri, dar are calitati motrice deosebite, iar inteligenta o ajuta sa aiba o tehnicitate de mare clasa. Din punct de vedere tehnic, este in primele trei din toate generatiile care mi-au trecut prin mana".

In echipaj cu Cristina Georgiana Popescu, o alta sportiva selectionata din zona Olteniei (este originara din Rovinari), Denisa Tilvescu a devenit un nume de succes in proba de dublu rame, sau doi fara carmaci, cum este numita in canotaj. Cele doua sunt duble campioane europene de junioare (2013 si 2014), campioane mondiale in barca de 8+1 (2013) si vicecampioane mondiale la dublu rame (2013).

"Daca nu se imbolnavesc sau se accidenteaza, eu garantez ca aceste fete vor avea o cariera de succes si la senioare. Se completeaza perfect", mai spune Mariana Malis. La Nanjing, Romania participa cu doua echipaje de dublu in competitia de canotaj, unul de fete si altul de baieti.

Romania va fireprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.