Boxul romanesc are un singur reprezentant in ringul olimpic de la Nanjing, dar este unul cu totul special. Mustafa Arsen (18 ani), un constantean get-beget, provenit dintr-o familie cu origine turca, a readus pugilatul tricolor intr-o finala mondiala dupa o pauza de opt ani. El a cucerit anul acesta medalia de argint la Campionatele Mondiale de tineret de la Sofia, in limitele categoriei 60 de kilograme, dupa o finala in care putea la fel de bine sa primeasca decizia de invingator.

Logo NanjingFoto: Hotnews

Arsen Mustafa

Arsen Mustafa

Foto: COSR

Stangaci, tehnic si agil, Mustafa este comparat deja cu Lucian Bute, iar tehnicienii ii prevad un viitor frumos. "L-am selectat de la scoala. Prima oara l-am remarcat la o miuta, in curte. Cand am mers in clasa pentru a le face copiilor o prezentare despre ceea ce inseamna boxul, el a ridicat cu oarecare retinere mana pentru a se inscrie. S-a integrat insa imediat in echipa si a crescut frumos, fara graba, pentru ca performanta se face la foc mic", spune antrenorul Mihai Constantin, cel care l-a descoperit.

Legitimat la CS Farul, Mustafa se lipise, pana anul acesta, doar de locul cinci la marile competitii. "Trei ani la rand, europene si mondiale, s-a clasat numai pe cinci. Parca era un blestem. Am batut insa la portile performantei pana ni s-a deschis", mai puncteaza antrenorul constantean.

Dupa argintul mondial, Arsen a trecut printr-o "cura" de mentinere cu picioarele pe pamant. "L-am dus inclusiv la psiholog. L-am facut sa realizeze ca nu trebuie sa se multumeasca cu putin, i-am prezentat nenumarate exemple de sportivi care au disparut dupa ce au castigat o medalie. A plecat extrem de motivat in China, iar telul nostru este Jocurile Olimpice de la Rio", a mai spus Mihai Constantin. Mustafa Arsen este campion national la toate categoriile de varsta, mai putin la seniori, unde nu a avut deocamdata acceptul de a concura.

Romania va fireprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) in perioada 16- 28 august, competitie rezervata performerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani.