Natatia romaneasca asteapta un nou "copil minune", care sa reinnoade sirul medaliilor olimpice. Dintre toti inotatorii care s-au ridicat in ultimii ani, Robert Glinta (17 ani) pare sa corespunda cel mai bine "portretului robot".

Robert Glinta Foto: COSR

Nascut si format la Pitesti, Robert a decis sa-si continue cariera la Baia Mare, cu antrenorul Adrian Gherghel. Rezultatele lui s-au imbunatatit permanent, ajungand ca numele sa-i fie prezent in dreptul a 11 recorduri nationale, pe diferite probe si categorii de varsta. Cele mai valoroase sunt cele de la 50 si 100 metri spate, primul dintre ele, 25,82, fiind la numai sase zecimi de recordul national de seniori detinut de Razvan Florea.

In 2013, el a adus natatiei romanesti singura medalie de la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE), locul 3 la 100 metri spate. Anul acesta, cea mai importanta competitie pentru varsta lui a fost Campionatul European de juniori din Olanda, unde Robert s-a calificat in doua finale.

A fost de altfel singurul roman prezent in cursa pentru medalii. Cel mai bun loc al lui a fost sase (50 m spate). "Este un copil talentat si foarte serios", spune Camelia Potec despre Glinta. Visul lui Robert este sa se califice la Jocurile Olimpice de la Rio si sa-si continue perfectionarea in SUA.

Romaniava fi reprezentatade 41 de sportivi la cea de-a doua editie de vara a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Nanjing, China, care vor avea loc in perioada 16-28 august.

Robert Glinta va participa in ziua I de competitie de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing la proba 100 m spate.