"Robert (nr. Kubica) va fi capabil sa piloteze din nou. Recuperarea a intrat in faza finala", a precizat Daniele Morelli, managerul pilotului polonez, citat de crash.net. Kubica a suferit un accident in data de 6 februarie 2011, incident in urma caruia a avut multiple fracturi si traumatisme interne. Robert are sanse mari sa revina in Formula 1, Renault (actuala sa echipa) precizand ca polonezul are locul asigurat.

Robert Kubica (Lotus Renault) va putea pilota din nouFoto: Agerpres

"Pot spune cu siguranta ca Robert va fi in stare sa piloteze din nou. Membrele accidentate sunt in stare buna acum, iar recuperarea a intrat in faza finala - insanatosirea totala a bratului cu antrenamente specifice date de catre medici.

Trebuie sa lasam natura sa-si urmeze cursul firesc, Robert are nevoie de o recuperare completa. Peste cateva saptamani vom sti cu exactitate momentul in care Kubica va putea pilota din nou", a declarat Daniele Morelli, managerul sportivului polonez.

In data de 6 februarie 2011, Robert Kubica a suferit un accident de masina in timp ce lua parte la "Rally Ronde" din Andorra. Polonezul a suferit multiple fracturi si traumatisme interne, fiind operat de mai multe ori.

Nu e la primul accident major

In 2007, in timpul Marelui Premiu al Canadei, Kubica a suferit un grav accident, dar spre mirarea tuturor a scapat cu doar cateva leziuni usoare.

Nascut pe 7 decembrie 1984, Robert Kubica este primul pilot polonez care a participat in Formula 1. De-a lungul timpului, Robert a concurat pentru BMW-Sauber (2006-2009) si Renault (2010 - pana in prezent).

Cifrele lui Robert Kubica in Marele Circ:

Grand Prix-uri - 76

Victorii - 1

Podiumuri - 12

Puncte castigate - 273

Pole-Position - 1

Prima cursa: Marele Premiu al Ungariei (2006)

Singura victorie: Marele Premiu al Canadei (2008).