Jean Philippe Dayraut a incheiat cursa din clasa "Unlimited" din cadrul Pikes Peak International Hill Climb pe pozitia a treia, informeaza site-ul oficial al competitiei. Pilotul francez a concurat pe o Dacia Duster de 850 de cai putere, prelucrata de Renault Sport in colaborare cu VIP Challenge.

Dacia Duster No LimitFoto: Captura YouTube

Dayraut a incheiat proba cu timpul de 10 minute, 17 secunde si 707 miimi, pe un traseu cu o lungime de 19 kilometri (s-a alergat la o altitudine de peste 2.000 de metri).

Castigatorul de la "Unlimited" a fost niponul Nobuhiro Tajima, cu un timp de 9:51.278, acesta concurand pe o masina Suzuki SX4 Hill Climb Special.

"Unlimited" este cea mai importanta clasa din cadrul Pikes Peak International Hill Climb. Din cei cinci piloti aflati la start, doar trei au reusit sa duca cursa la bun sfarsit (printre ei si Dayraut - Dacia Duster).

Clasament clasa "Unlimited":

1 Nobuhiro Tajima 09:51.278 (Suzuki SX4)

2 Rhys Millen 10:09.242

3 Jean Phillipe Dayraut 10:17.707 (Dacia Duster)

4 Paul Dallenbach

5 Dave Carapetyan.

Dupa ce a participat timp de doi ani la Trofeul Andros, Dacia si-a incearcat norocul si intr-o competitie americana, modelul Duster participand, weekend-ul trecut, la "Pikes Peak International Hill Climb".

Model aparte pentru Duster

Masina de concurs a fost pregatita de catre Renault Sport in colaborare cu VIP Challenge, echipa cunoscutului pilot Jean-Philippe Dayraut. Modelul de concurs a fost unul preparat special, acesta avand 850 de cai putere. Fata de modelul de serie, noua masina a pastrat doar numele si unele parti care tin de design-ul exterior.

Ce este Pikes Peak International Hill Climb

Pikes Peak International Hill Climb este o competitie care are loc in fiecare an pe varful Pikes Peak din Colorado, SUA. Proba are o lungime de 19.99 kilometri, iar diferenta de nivel dintre start si sosire este de 1439 de metri. Punctul maxim al intrecerii se afla la altitudinea de 1862 de metri, iar in total sunt 156 de viraje. Suprafata pe care va avea loc intrecerea este un amestec intre macadam si asfalt. Competitia face parte din calendarul FIA International Events.

Vezi aici imagini de la competitia din 2011: