Lewis Hamilton si Christian Horner (boss-ul RedBull F1 Team) s-au intalnit intr-un restaurant din Montreal, cu doar o zi inainte de desfasurarea Marelui Premiu al Canadei. Informatia a produs multe speculatii in legatura cu viitorul pilotului britanic, publicatia Autosport precizand ca Lewis va fi noul coechipier al lui Sebastian Vettel, dupa indepartarea lui Mark Webber.

Lewis HamiltonFoto: Reuters

Nu traverseaza cel mai bun moment al carierei, dar cu toate acestea nu duce lipsa de oferte. Lewis Hamilton a fost criticat in ultima vreme pentru comportamentul agresiv aratat pe circuit, fostul campion mondial fiind implicat in mai multe contre cu colegii de breasla.

Nemultumit ca la McLaren nu are un monopost capabil sa-l duca in fruntea ierarhiei, Hamilton pare tot mai tentat sa treaca in curtea adversarilor de la RedBull. Hamilton s-a intalnit inainte de cursa de la Montreal cu Christian Horner, motivul principal al discutiilor fiind un transfer la echipa austriaca.

Britanicul a abandonat la Montreal dupa un duel cu coechipierul Jenson Button, iar echipa nu l-a iertat pentru greseala comisa.

"Ne place cand Lewis ataca pe circuit. Uneori insa, nu poti sa aplici acelasi tratament in orice situatie. Este un pilot cu multe calitati, dar mai are unele lucruri de invatat. Nu merita sa risti in fiecare moment doar de dragul de a ataca un adversar", a declarat Martin Whitmarsh, boss-ul celor de la McLaren.

Contractul dintre Hamilton si team-ul britanic se incheie pe 31 decembrie 2012, iar cele doua parti nu s-au asezat inca la masa negocierilor pentru o prelungire. Christian Horner (seful RedBull) a anuntat ca angajamentul lui Mark Webber cu formatia austriaca nu va fi prelungit, iar in aceste conditii Lewis are mari sanse sa fie noul coechipier al lui Sebastian Vettel.

Hamilton se afla pe locul patru in clasamentul pilotilor, cu 85 de puncte, in timp ce Sebastian Vettel, primul clasat, a acumulat 161 de puncte.