A fost mult timp pe locul doi in cursa, dar pana la final a fost nevoit sa se multumesca cu locul al patrulea. Michael Schumacher a ratat primul podium de la revenirea in Formula 1, pilotul german oferind multe momente superbe pe durata Grand Prix-ului din Canada. Fostul campion mondial a reusit la un moment dat o dubla depasire, Kamui Kobayashi si Felipe Massa fiind "victimele" sale.

Michael Schumacher, evolutie incantatoare in CanadaFoto: Reuters

In Canada, Schumi a terminat la doar 14 secunde de castigatorul Jenson Button. In urma acestui rezultat, germanul a ajuns la cota 26 de puncte acumulate, performanta cu care se afla pe locul 9 in ierarhia pilotilor.

"Parasesc Montrealul cu un ochi care rade si cu unul care plange. Nu pot sa va spun daca sunt trist sau bucuros dupa o asemenea cursa. Am fost pe locul secund mult timp si l-am pierdut cu doar cateva tururi inainte de final. Mi-as fi dorit sa bifez primul podium dupa revenire, dar asta a fost sa fie. Nu am reusit sa mergem pana la capat asa cum ne-am dorit, dar putem fi pana la urma fericiti pentru toate lucrurile bune reusite in Canada", a declarat Michael Schumacher.

Timp de mai multe tururi, Michael Schumacher s-a aflat pe locul doi, germanul rezistand in mai multe momente atacurilor adversarilor (nr. Mark Webber si Jenson Button).

Unul dintre cele mai frumoase momente ale Grand Prix-ului a fost reusit de catre Michael, acesta bifand o dubla depasire (a trecut in acelasi timp de Kamui Kobayashi si Felipe Massa) in a doua parte a cursei.

Vezi aici momentul in care Schumacher ii depaseste pe Kobayashi si pe Massa: