Pilotul britanic Lewis Hamilton nu va suporta masuri disciplinare suplimentare ca urmare a declaratiilor dure facute dupa Marele Premiu din Monaco, a anuntat presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, Jean Todt. Oficialul forului mondial a mentionat insa ca ar fi putut duce cazul pilotului de la Mclaren in fata instantei de judecata, insa s-a razgandit dupa ce a primit o scrisoare de la Hamilton.

Lewis Hamilton (McLaren)Foto: Reuters

Penalizat cu un drive-through (trecere pe la boxe) si cu 20 de secunde dupa cursa de la Monte Carlo, Lewis Hamilton a avut declaratii dure la adresa comisarilor de cursa. Intrebat de ce crede ca a fost penalizat de atatea ori, britanicul a replicat atunci: "Poate pentru ca sunt negru". Declaratiile nervoase ale pilotului britanic s-au extins si asupra a doi colegi (Felipe Massa si Pastor Maldonado), piloti ce au fost implicati in incidente cu britanicul: "Acesti piloti sunt ridicoli. E stupid", a spus atunci Hamilton.

Lewis Hamilton si-a cerut ulterior scuze comisarilor si celor doi piloti, trimitand si o scrisoare catre seful FIA, Jean Todt. "E inacceptabil un astfel de comportament. Nu am vrut sa reactionez exagerat. As fi putut cere instantei de judecata sa se ocupe de acest caz, dar niciodata nu am deschis cazul oficial si el s-a dus cu tatal sau la comisarii de cursa pentru a-si cere scuze", a declarat oficialul francez pentru The Times.

"Mi-a trimis o scrisoare si acest lucru era ceva intre el si Federatia Internationala de Automobilism (FIA). Poate ar fi fost o decizie mai buna daca as fi trimis cazul la instanta de judecata si sa-l fi suspendat pentru sase Mari Premii sau ceva asemanator. Pentru mine, acest caz este acum inchis", a adaugat Todt.