Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a reactionat la ingrijorarile pilotilor in ceea ce priveste folosirea eleronului mobil (DRS-ul) in Marale Premiu de la Monaco. Desi initial FIA a sustinut ca nu exista motive pentru a-l interzice, oficialii forului au hotarat in cele din urma sa pune interdictie in activarea eleronului mobil doar pe o anumita zona a circuitului.

DRS-ul, interzis in tunelul de la MP al MonacoFoto: Reuters

Pilotii de Formula 1, cu exceptia lui Michael Schumacher si Lewis Hamilton, si-au exprimat in dese randuri ingrijorarea cu privire la pericolul la care ar fi expusi daca DRS-ul este activat in tunelul de la Monte Carlo. Dupa ce in urma cu o saptamana FIA anunta ca ingrijorarile cu privire la chestiunile de siguranta nu sunt suficiente pentru a justifica interzicerea DRS-ului la Monaco, luni, Charlie Whiting, directorul de curse al FIA, a scris Asociatiei Pilotilor de Grand Prix pentru a-i anunta decizia luata.

Astfel, pentru a preveni posibilitatea ca pilotii sa fie nevoiti sa-si asume riscuri in tunel incercand sa-si sporeasca performanta prin activarea DRS-ului, FIA a hotarat sa impuna interdictie pilotilor sa activeze eleronul mobil in zona tunelului de pe circuitul de la Monte Carlo. DRS-ul va putea fi insa folosit in toate celelalte zone ale circuitului.

Marele Premiu de la Monaco va incepe joi, cu primele antrenamente oficiale, urmand ca sambata sa aiba loc ultimele antrenamente si sesiunile de calificare, iar duminica, de la ora 15:00 (ora Romaniei) sa se dea startul in cursa de la Monte Carlo.