Pilotul polonez Robert Kubica, accidentat grav la inceputul lunii februarie la Raliul din Andora, nu va putea concura in Formula 1 in acest sezon. Anuntul a fost facut de proprietarul echipei Lotus Renault, Gerard Lopez, care a marturisit si ca nimeni nu stie inca daca pilotul polonez se va recupera complet.

Robert Kubica (Renault)Foto: Reuters

"Poate va reusi sa prinda o zi de antrenamente in acest sezon, dar cu siguranta revenirea sa in acest an nu va fi posibila", a declarat proprietarul echipei Lotus Renault, Gerard Lopez, la postul de radio Onda Cero.

Robert Kubica, externat in urma cu o luna din spital, se afla in plin proces de recuperare dupa accidentul suferit si nu stie inca daca se va putea recupera complet. "Robert a suferit un accident grav si acum vine partea mai dificila, de a se recupera complet, ceva ce nimeni nu stie, nici el, nici medicii, nici noi, daca va reusi sa faca", a adaugat Lopez. Doctorii care supravegheaza procesul de recuperare al pilotului polonez vor putea stabili in luna iulie daca Robert va mai putea urca la volanul unei masini de Formula 1.

Robert Kubica a avut o prestatie foarte buna la testele oficiale de dinaintea startului sezonului, insa accidentul din februarie l-a scos din cursa pentru intreg sezonul. Locul sau in echipa este ocupat acum de Nick Heidfield, care dupa cinci curse se afla pe locul al saptelea in clasamentul general al pilotilor, la o distanta de 93 de puncte fata de liderul Sebastian Vettel.