Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a decis sa nu interzica folosirea DRS-ului (eleronul mobil) in Marele Premiu de la Monaco, in ciuda faptului ca unele echipe din Formula 1 sunt de parere ca activarea sa pe circuitul stradal de la Monte Carlo ar putea pune pilotii in pericol.

Fernando Alonso pe circuitul de la Monte CarloFoto: Reuters

Cativa piloti din Formula 1 s-au aratat ingrijorati de faptul ca utilizarea DRS-ului la Monaco ar putea fi periculoasa, atat din cauza traseului, cat si a riscului la care sunt supusi daca incearca sa activeze DRS-ul in tunel, pentru a-si spori viteza pe linia dreapta. Unele echipe s-au declarat impotriva interzicerii folosirii eleronului mobil deoarece in lipsa DRS-ului ar trebui sa investeasca sume importante de bani pentu a construi o noua aripa spate, in vederea sporirii caracteristicilor aerodinamice.

Ca urmare a acestor ingrijorari, FIA a luat in considerare interzicerea folosirii eleronului mobil la Monaco, insa cum echipele nu au ajuns la un acord au hotarat sa pastreze DRS-ul la Monte Carlo. Directorul de curse al FIA, Charlie Whiting, a trimis o scrisoare tuturor echipelor pentru a le informa ca DRS va putea fi folosit la Monte Carlo.

"Am fost informati duminica dimineata. Au fost cateva echipe care au crezut ca DRS-ul nu ar trebui folosit in aceasta cursa, dar alte echipe au mentionat ca nu sunt de acord cu interzicerea eleronului mobil si ca nu inteleg care ar fi motivele interzicerii sale. Charlie Whiting a spus ca nu au gasit un argument destul de puternic pentru a interzice DRS-ul, asa ca va ramane", a declarat directorul tehnic al Williams, Sam Michael, pentru Autosport.