Pilotul de la Lotus-Renault, Robert Kubica a parasit, sambata seara, spitalul Santa Corona din Pietra Ligure (Italia) dupa 76 de zile de la accidentul grav din Raliul din Andora, din 6 februarie. Polonezul va petrece o scurta perioada de odihna acasa la Monte Carlo, dupa care va incepe lunga si intensa perioada de recuperare.

Robert Kubica (Renault)Foto: Reuters

Kubica a fost implicat intr-un accident grav in 6 februarie, in timpul raliului din Andora, suferind rani serioase la mana dreapta. Polonezul a fost supus la patru interventii chirurgicale, iar dupa mai bine de doua luni petrecute in spital, Kubica a fost externat: "Starea sa este buna si acum va incepe o noua faza a recuperarii in afara spitalului. Vom tine legatura cu el, iar medicii vor continua sa supravegheze starea de sanatate a pilotului", se anunta intr-un comunicat al spitalului.

Robert Kubica nu si-a recuperat in totalitate functiile mainii drepte: "Acest lucru este normal in astfel de situatii deoarece muschii bratului sunt inca slabiti din cauza perioadei lungi de imobilitate. Dar lucrurile se imbunatatesc pe zi ce trece", a mentionat pilotul polonez. Doctorul Riccardo Cecarelli, cel care urmareste recuperarea pilotului, a declarat ca pilotul va afla in luna iulie daca se va mai putea urca la volanul unei masini de Formula 1.

"Incep sa ma simt mult mai bine acum. Ma voi odihni cateva zile acasa la Monaco, apoi voi incepe perioada de recuperare si programul de antrenamente", a mentionat Kubica. Pilotul polonez planuia sa asiste la slujba de beatificare a fostului papa Ioan Paul al II-lea din 1 mai, insa acest lucru nu va fi posibiil, managerul sau declarand ca "starea sa nu ii permite inca sa calatoreasca".