Echipa elvetiana Sauber a decis sa nu faca apel impotriva deciziei comisarilor Marelui Premiu al Australiei de a-i descalifica pe Sergio Perez si Kamui Kobayashi, dupa ce au descoperit o eroare de fabricatie la elementul superior al aripii spate. Desi cei doi piloti s-au clasat pe locurile sapte si opt au ramas fara puncte dupa cursa de la Melbourne.

Sauber, fara puncte dupa prima etapaFoto: Reuters

In urma verificarilor monoposturilor dupa Marele Premiu al Australiei, comisarii cursei au descoperit ca un element superior al aripii spate de la ambele monoposturi Sauber nu corespunde regulamentului tehnic al Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), depasind limita cu doar cativa milimetri. La aflarea deciziei de descalificare a pilotilor sai, Sauber a anuntat ca va face apel, insa dupa ce au analizat situatia, oficialii au hotarat sa accepte descalificarea lui Perez si Kobayashi.

"Nu ne-a adus niciun plus de performanta si niciun avantaj, dar adevaul e ca a fost o abatere de la regulament. Am luat nota de decizia comisarilor. De atunci am descoperit ca intr-adevar a fost o eroare in procesul de verificare a respectivei componente. Ne-am luat deja masuri pentru ca astfel de lucruri sa nu se mai intample in viitor", a explicat James Key, directorul tehnic al Sauber, citat de site-ul oficial al Formulei 1.

Boss-ul echipei, Peter Sauber s-a declarat dezamagit dupa ce ambii piloti au fost descalificati, adaugand insa ca prestatia lui Perez si Kobayashi de la Melbourne il face optimist: "Atat Sergio cat si Kamui au avut o prestatie extraordinara in cursa de duminica. Nu au obtinut niciun avantaj cu ajutorul aripii sapte. Ambii au luptat din greu pentru a se clasa cat mai bine si chiar au castigat pe bune acele puncte. Am aratat ca avem un monopost rapid si doi piloti foarte talentati. Aceste rezultate imi dau sperante pentru restul sezonului".

Sauber va fi pe circuit in urmatoarea etapa, in Marele Premiu al Malaeziei, ce va avea loc in perioada 8-10 aprilie.