Jenson Button il critica pe Felipe Masa dupa Marele Premiu al Australiei, sustinand ca brazilianul de la Ferrari nu a facut altceva decat sa-l incetineasca si sa-l impiedice sa lupte pentru un loc pe podium. Campion mondial in 2009, britanicul de la McLaren acuza ca Massa l-a impins in afara pistei, insa el a fost cel penalizat.

Button si Massa, in MP al AustralieiFoto: Agerpres

Button a iesit gresit din primul viraj, iar acest lucru l-a costat, britanicul ajungand in spatele lui Felipe Massa. "A fost imposibil sa-l depasesc pe Massa. Parea ca singurul lucru pe care dorea sa-l faca era sa ma impiedice sa trec. Mi-a stricat cursa. Ritmul sau era prea lent. Am intrat pe exterior in virajul 11, eram in fata, dar el m-a impins in afara circuitului. Am luat-o spre dreapta pentru ca in caz contrar ne-am fi ciocnit", a declarat Button.

"Imediat ce Ferrari a vazut ce s-a intamplat, l-a chemat pe Massa la boxe. Nu stiu daca l-a chemat la boxe intentionat pentru ca eu sa primesc un drive-through. Daca au facut-o, asta este", a continuat pilotul britanic.

Penalizarea data de comisari i-a spulberat lui Button orice sansa de a incerca sa-l ajunga pe rusul de la Renault, Vitaly Petrov, terminand in cele din urma cursa pe locul sase. Massa a incheit pe noua, dar a urcat doua locuri in clasament dupa ce Sauber a fost descalificata.