​Organizatorii Motomondialului de Viteza au hotarat anularea Marelui Premiu al Japoniei, programat in perioada 22-24 aprilie, ca urmare a dezastrelor din ultima perioada din aceasta tara. Cursa de la Motegi, amanata pentru al doilea sezon consecutiv, va fi reprogramata pentru finalul sezonului.

Circuitul de la Motegi, JaponiaFoto: Captura Youtube.com

Isabelle Larivier, purtator de cuvant al Federatiei Internationale de Motociclism, a confirmat pentru AFP ca Marele Premiu al Japoniei a fost amanat pana la finalul sezonului. Potrivit unor publicatii internationale, cursa de la Motegi ar putea fi programata in 2 octombrie 2011, calendarul din acest an avand o pauza intre MP de la Aragon, din 18 septembrie, si cel din Australia, din 16 octombrie.

Motegi nu a suferit daune majore, insa drumurile intre Tokyo si Mito, cel mai apropiat oras de circuit, au fost avariate serios. Cutremurul cu magnitudinea de 8.9 pe scara Richter a cauzat cateva crapaturi pe circuitul Twin Ring Motegi, distrugand si anumite locuri rezervate spectatorilor.

Cursa a fost amanata si in sezonul trecut, fiind reprogramata in octombrie, din cauza problemelor cauzate de catre eruperea vulcanului din Islanda.

Sezonul de MotoGP va incepe peste cateva zile, in 20 martie, in Qatar, echipele fiind deja pe circuitul Losail pentru ultimele teste oficiale.