Renault a anuntat, in cursul zilei de luni, ca Dacia Duster va lua parte la "Pikes Peak International Hill Climb", o cunoscuta competitie americana. Modelul de concurs va fi unul preparat, urmand sa dezvolte nu mai putin de 850 de cai putere. Totul se va intampla in data de 26 iunie 2011, in statul Colorado. De masina se va ocupa "Renault Sport" in colaborare cu "VIP Challenge", echipa lui Jean-Philippe Dayraut (triplu castigator al Trofeului Andros), pilotul care va conduce Duster-ul la aceasta intrecere.

Dacia DusterFoto: Renault

Dupa ce a participat timp de doi ani la Trofeul Andros, Dacia isi incearca norocul si intr-o competitie americana, modelul Duster urmand sa ia parte la "Pikes Peak International Hill Climb".

Site-ul oficial al competitiei americane.

Masina de concurs va fi pregatita de catre Renault Sport in colaborare cu VIP Challenge, echipa cunoscutului pilot Jean-Philippe Dayraut. Modelul cu care se va aborda competitia va fi unul preparat special, acesta urmand sa aiba 850 de cai putere. Fata de modelul de serie, noua masina va pastra doar numele si unele parti care tin de design-ul exterior.

Click aici pentru a vedea cele mai importante detalii ale cursei.

Pikes Peak International Hill Climb este o competitie care are loc in fiecare an pe varful Pikes Peak din Colorado, SUA. Proba are o lungime de 19.99 kilometri, iar diferenta de nivel dintre start si sosire este de 1439 de metri. Punctul maxim al intrecerii se afla la altitudinea de 1862 de metri, iar in total sunt 156 de viraje. Suprafata pe care va avea loc intrecerea este un amestec intre macadam si asfalt. Competitia face parte din calendarul FIA International Events.

Vezi aici imagini din 2010 de la raliul american: