Scuderia Ferrari a anuntat, prin intermediul unui comunicat de presa, ca a schimbat numele monopostului pe care il va folosi in sezonul 2011 al Formulei 1. Italienii au recurs la acesta modificare dupa ce constructorul Ford i-a dat in judecata pentru incalcarea unei marci inregistrate.

Monopostul Ferrari Foto: Reuters

"Pentru a arata buna sa credinta si faptul ca actele sale sunt complet corecte, Ferrari a decis sa asigure ca versiunea abreviata (a numelui monopostului) va fi inlocuita cu versiunea integrala, aceea de Ferrari F-150e Italia. Numele F150 nu a fost si nu va fi niciodata folosit pentru un produs disponibil pentru cumparare. Cu siguranta nu va exista o productie in serie de monoposturi", au precizat reprezentantii Scuderiei Ferrari, conform Mediafax.

Monopostul cu care vor concura Felipe Massa si Fernando Alonso se va numi F150th Italia in loc de F150.

"F150 reprezenta nomenclatura unui proiect de cursa si era strans legat de o ordine cronologica ce are o baza tehnica sau, in cazuri exceptionale, de evenimente speciale", a explicat Ferrari (nr. 150 vine de la cea de-a 150-a aniversare a unificarii Italiei).

F150 este numele folosit de Ford pentru o camioneta care este cel mai bine vandut autovehicul din SUA. Pe langa interzicerea folosirii numelui, Ford a cerut si daune financiare. Pana in acest moment, americanii nu au facut publica suma.