MercedesGP a ales, la fel precum RedBull si Williams, sa isi prezinte noul monopost in cursul zilei de marti, inainte de testele de la Valencia. W02 este ultima creatie a constructorului german, sperantele lui Ross Brawn fiind acelea ca Nico Rosberg si Michael Schumacher sa se lupte pentru titlul mondial in 2011.

Foto:

Monopostul MercedesGP nu prezinta, cel putin la prima vedere, foarte multe modificari fata de 2010, nasul inaltat fiind deja o caracteristica prezentata, in anul in curs, de catre toate echipele. Pe langa acestea, W02 infatiseaza unele schimbari la nivel de parti laterale si prize de aer.

"Asteptarea a luat sfarsit, avem noul monopost alaturi de noi. Toata lumea a muncit enorm, iar asteptarile sunt mari. Ma gandesc la rezultate bune in acest an, iar performanta poate veni numai daca vom fi o adevarata echipa. Sunt increzator in legatura cu noul campionat, iar eu sper ca vom fi de cat mai multe ori pe podium. De preferat, pe treapta din mijloc" - Michael Schumacher.

"Sunt incantat de noul monopost, sper sa avem rezultate bune impreuna. Imi doresc sa am un sezon mai bun decat cel din 2010. Tintele noastre pentru anul in curs sunt precise, ne dorim cat mai multe victorii" - Nico Rosberg.

"Este mereu un sentiment placut sa privesti noua masina. Dupa primul sezon in care am fost MercedesGP, este timpul sa trecem la un alt nivel in Formula 1. Am facut o treaba buna si acum asteptam sa vedem cum vor merge lucrurile" - Ross Brawn.

In sezonul 2010 al Marelui Circ, pilotii MercedesGP s-au clasat pe locurile 7 (Nico Rosberg - 142 puncte), respectiv 9 (Michael Schumacher - 72 puncte).