A ratat in ultima cursa a sezonului 2010 castigarea titlului mondial, iar pentru noua stagiune are un obiectiv clar: victoria. Fernando Alonso spune ca a trecut peste esecul de la Abu Dhabi si ca Scuderia are planuri mari pentru 2011. Ibericul surprinde insa atunci cand vine vorba de adversari, Alonso precizand ca "ii este teama de Michael Schumacher".

Fernando AlonsoFoto: Reuters

"Dupa parerea mea, adversarii pentru titlu vor fi McLaren, RedBull si Mercedes. Am castigat si am pierdut impreuna cu echipa mea (nr. Ferrari), iar pentru sezonul viitor ne dorim victoria. Una peste alta, am avut un campionat 2010 destul de bun. Revenirea noastra a fost una superba", a declarat Fernando Alonso.

In ceea ce-l priveste pe coechipierul sau, Alonso spera ca Felipe Massa sa fie in forma, iar impreuna sa aduca titlul de la constructori in curtea Scuderiei Ferrari.

"Am o relatie foarte buna cu Felipe. Sper sa fie rivalul meu in campionat, sa ne luptam pentru varful ierarhiei. Este un pilot deosebit, are reale calitati. Trebuie sa fim cei mai buni" - Fernando Alonso.

Michael Schumacher - un adversar de temut

"Cine va fi adversarul meu in lupta pentru titlu? E greu sa spun, sunt cinci campioni care vor lua startul in 2011. Daca ar trebui insa sa spun un nume inainte de debutul noului sezon acesta ar fi Michael Schumacher. A castigat sapte titluri mondiale si nu mai are nimic de demonstrat. Despre experienta sa nu cred ca mai e cazul sa vorbim", a conchis Fernando Alonso.

Sezonul 2011 al Marelui Circ va debuta pe 13 martie cu Marele Premiu al Bahrainului. Urmatoarele etape vor avea loc in Australia (27 martie), Malaezia (10 aprilie) si China (17 aprilie).