Stefano Domenicali, seful Scuderiei Ferrari, a marturisit, intr-un interviu acordat publicatiei italiene La Repubblica, ca s-a gandit la varianta demisiei dupa greseala tactica din ultima cursa de Formula 1 din sezonul 2010, greseala ce l-a costat pe spaniolul Fernando Alonso titlul de campion.

Stefano Domenicali, alaturi de Fernando AlonsoFoto: Agerpres

"M-am intrebat daca e corect sau nu sa raman. Parea o idee la care trebuie sa ma gandesc, una responsabila. Nu tin cu dintii de pozitia mea. Am ajuns pana la urma la concluzia ca demisia ar fi fost o greseala", a declarat Domenicali, care a sustinut si faptul ca nu i-a fost teama ca ar fi putut fi concediat.

Ferrari i-a cerut lui Fernando Alonso sa intre prea devreme la boxe in ultima cursa a sezonului de la Abu Dhabi, tactica ce s-a dovedit a fi "fatala" pentru pilotul spaniol, care a pierdut titlul de campion F1. "Nu am avut cosmaruri dupa cursa, dar nu am putut sa dorm doua zile", a marturisit seful Ferrari.

Domenicali il numeste pe Sebastian Vettel, campionul en-titre din Formula 1, ca fiind principala amenintare pentru sezonul din 2011, insa are incredere ca echipa sa se va descurca mai bine in acest an: "Din punct de vedere metodologic, la Maranello am schimbat aproape totul la masina si sunt sigur ca in curand vom vedea rezultatele muncii noastre".

Ferrari isi va prezenta oficial noul monopost la sfarsitul lunii ianuarie, inaintea testelor oficiale ce incep in 1 februarie, pe circuitul Rocardo Tormo din Valencia.