Ferrari saluta decizia Federatiei Interantionale de Automobilism (FIA), de a renunta, incepand cu sezonul 2011, la articolul ce interzicea ordinele de echipa. Controversata regula din Formula 1 le-a adus italienilor de la Ferrari in acest sezon o amenda de 100.000 de dolari, dupa "schimbul" pilotilor de pe circuitul Marelui Premiu al Germaniei.

Fernando Alonso (Ferrari - F1)Foto: Reuters

Felipe Massa i-a cedat prima pozitie in cursa din Germania coechipierului Fernando Alonso, comisarii Marelui Premiu amendand atunci Scuderia italiana. FIA nu a sanctionat echipa, insa a promis ca va reanaliza problema. Vineri, 10 decembrie, forul international a inlaturat articolul cu pricina si recunoscut ca ordinele de echipa au facut intotdeauna parte din acest sport, dar a lamurit ca nu va mai fi permisa o actiune ca aceea din Marele Premiu al Germaniei.

"In sfarsit am pus capat unei ipocrizii inutile. Pentru noi, F1 este un sport de echipa si intotdeauna am mentinut acest punct de vedere si ar trebui sa-l tratam ca atare. Regulamentul include prevederi ce previn ca anumite situatii sa fie aplicate intr-o maniera extrema. Decizia luata vineri e extrem de importanta", a declarat Stefano Domenicali, boss-ul Ferrari.