Castiga sume importante din Marele Circ, iar avantajele fiscale ale Elvetiei i-au determinat sa-si stabileasca resedintele in Tara Cantoanelor. Pilotii de Formula 1 (printre care Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Fernando Alonso si Kimi Raikkonen) au incarcat conturile bancilor elvetiene cu sume considerabile, informeaza Agerpress care citeaza revista Bilan.

Ecclestone, resedinta in Elvetia Foto: AGERPRES

Averile totale ale personajelor implicate in Formula 1 (intra aici piloti, patroni si sponsori) ajung la aproximativ trei miliarde de euro.

De la cei cu castiguri mai mici si pana la Bernie Ecclestone, personajele care compun peisajul Marelui Circ au ales Elvetia pentru reteta fiscala de succes.

Astfel, Ecclestone are domiciliul la Hotelul Olten din stadiune Gstaad. In apropiere poate fi gasit si Dietrich Mateschitz, patronul celor de la RedBull. Austriacul are o avere estimata la aproximativ 3 miliarde de euro.

Tot pe taramuri elvetiene s-a stabilit si Margerita Agnelli, unica mostenitoare a imperiului creat de Giovanni Agnelli (cel care are in F1 Scuderia Ferrari). Margerita detine un domeniu impresionant intre Geneva si Lausanne.

Piloti de F1 care stau in Elvetia

Michael Schumacher (are resedinta langa Lacul Leman)

Kimi Raikkonen (locuieste in orasul Baar, in apropiere de Zurich)

Fernando Alonso (are resedinta la Lugano)

Sebastian Vettel (detine un domeniu in Walchwil, pe malul unui lac, in apropiere de Zurich).

De asemenea, in Elvetia au resedinta piloti precum Timo Glock, Adrian Sutil, Heikki Kovalainen, Pedro de la Rosa si Nick Heidfeld.

Pe langa toate acestea, in Tara Cantoanelor traieste si fondatorul Ikea, suedezul Ingvar Kamprad, cel care are o avere estimata la 25 de miliarde de euro. Nordicul are o proprietate in apropierea Lacului Leman.