Ferrari a pierdut titlul mondial in ultima etapa a sezonului din Formula 1, iar acest lucru a produs bucurie la nivel inalt. Max Mosley, fostul presedinte al FIA, a precizat ca a fost fericit ca italienii nu s-au impus. "Sunt bucuros ca nu au cucerit titlul mondial", a precizat britanicul, citat de Die Welt.

Mosley, fericit ca Ferrari a pierdutFoto: AGERPRES

"Ferrari a recuperat superb in a doua jumatate a sezonului, cu toate ca pareau iesiti din lupta de la varf. Sunt bucuros ca nu a castigat titlul. Ar fi aparut comentarii legate de ordinele de echipa, iar acest scandal nu ar fi fost benefic pentru Formula 1. Dupa cursa de la Abu Dhabi s-a discutat insa doar despre strategia prost gandita a Scuderiei. Vettel este o persoana placuta si naturala, merita sa fie campion", a declarat Max Mosley pentru Die Welt, citat de gpupdate.net.

Dupa ce a incheiat ultima cursa a sezonului din Marele Circ doar pe locul 7, Fernando Alonso a pierdut titlul mondial in favoarea lui Sebastian Vettel. In urma acestui rezultat, RedBull a bifat dubla: a cucerit cununa de lauri in clasamentul pilotilor si al constructorilor.