Australianul Mark Webber a concurat in ultimele patru Mari Premii ale sezonului de Formula 1 cu o fractura la umar, urmare a unui accident cu bicicleta, informeaza pilotul de la Red Bull in cartea sa (Up front 2010: a season to remember) lansata in Australia. Webber refuza insa sa dea vina pe accidentare pentru ratarea titlului mondial.

Mark Webber (Red Bull)Foto: Reuters

Accidentul pilotului australian a avut loc la finalul lunii septembrie, dupa Marele Premiu din Singapore. "In acea zi m-am suit pe mountain bike pentru prima data dupa accidentul meu din Tasmania, de la finalul anului 2008. Eram impreuna cu un foarte bun prieten al meu. El a cazut in fata mea si eu nu mai aveam cum sa-l evit. Am suferit o fractura la umarul drept", dezvaluie Webber, citat de BBC.

"Suzuka este un circuit dur si am fost norocos de faptul ca vremea din Japonia a dus la amanarea calificarilor. Am facut o injectie inainte de cursa si pana la urma weekend-ul s-a incheiat cu bine", a adaugat australianul, care a marturisit ca nu si-a informat echipa, de problema sa fiind la curent doar doctorul sau si seful staff-ului medical din Formula 1.

In perioada accidentului, Webber era in fruntea clasamentului pilotilor, cu 11 puncte, australianul pierzand insa pana la finalul sezonului titlul, in favoarea coechipierului sau de la Red Bull, Sebastian Vettel.

Acesta este al doilea accident cu bicicleta din ultimii doi ani in care este implicat australianul. In noiembrie 2008, Webber a fost lovit de o masina in timpul unei curse caritabile, suferind o fractura grava la piciorul drept.