A castigat titlul mondial din Formula 1 alaturi de RedBull, dar a marturisit, pentru presa din Germania, ca visul sau este conduca intr-o zi pentru Ferrari. Sebastian Vettel are multe ambitii, iar pe viitor se vede in postura de pilot al Calutului Cabrat. "Scopul meu este ca intr-o zi sa pilotez pentru Ferrari", a precizat germanul in varsta de 23 de ani.

Sebastian Vettel Foto: Reuters

S-a bucurat de tot sprijinul echipei sale (au existat multe voci care au spus ca el a fost pilotul numarul unu al celor de la RedBull in defavoarea lui Mark Webber), se simte bine alaturi de actualii colegi, dar pe viitor si-ar dori sa ajunga in curtea rivalei de la Ferrari. Sebastian Vettel este unul dintre cei mai promitatori piloti din Marele Circ, iar performantele sale au atras atentia numelor mari precum Mercedes si Ferrari.

"Este clar ca dorinta mea, scopul meu este ca intr-o zi sa pilotez pentru Ferrari. Pot sa spun asta. Sau pentru Mercedes, un alt nume mitic. Insa, pentru moment, sunt foarte fericit la Red Bull. Mai am doi ani de contract si avem inca multe ambitii", a precizat Vettel pentru jurnalistii germani (citat de Mediafax).

In urma cu doar doua saptamani, Sebastian Vettel a devenit cel mai tanar campion din Formula 1, dupa ce s-a impus in Marele Premiu de la Abu Dhabi, iar Fernando Alonso a incheiat Grand Prix-ul doar pe locul sapte.