Michael Schumacher a dezamagit la revenirea in Marele Circ (dupa o pauza de trei ani), incheind sezonul doar pe locul 9 (cu 72 de puncte acumulate). Emerson Fittipaldi (fost campion al lumii in 1972 si 1974) crede insa in "steaua" germanului, pilot pe care il vede unul dintre favoritii la castigarea titlului mondial in viitoarea stagiune. "Va straluci in 2011", este de parere brazilianul.

Michael SchumacherFoto: Reuters

Monopostul va fi pe stilul lui Schumacher

"Am luat masa de curand cu Ross Brown (seful echipei MercedesGP), iar el mi-a spus ca noul monopost (cel din 2011) va fi pe stilul lui Michael. In plus, noile pneuri vor fi dezvoltate pentru el. Cu ajutorul unui echilibru bun al masinii, Schumacher va intra in lupta pentru titlul de campion", a declarat Emerson Fittipaldi, citat de ESPN.

A evoluat bine pe finalul sezonului

"Eu cred ca inca are toate abilitatile din trecut. In ultimele curse a fost acolo, in fata. Cu fiecare mila parcursa inveti ceva, iar la anul vom vedea un alt Michael", a conchis Fittipaldi.

In alta ordine de idei, Emerson Fittipaldi il felicita pe Sebastian Vettel pentru titlul cucerit la Adu Dhabi, dar il avertizeaza ca ii va fi foarte greu sa reediteze performanta si in 2011.

"Presiunea de pe umerii lui Sebastian va fi una imensa, nu are voie sa o lase sa se transforme intr-una negativa. Am constientizat ca sunt campion al lumii doar dupa ce am vazut acest lucru in ziare. Cred ca acest lucru este valabil si in cazul lui Vettel", a mai adaugat fostul campion al lumii.

Cand vine vorba de pilotii din Formula 1, brazilianul are si un favorit: Fernando Alonso. Ibericul este in opinia lui Fittipaldi pilotul complet din Marele Circ.