Echipa de Formula 1 Red Bull Racing continua sa sarbatoreasca titlurile obtinute in acest sezon. Vettel si compania au ajuns in Anglia, la Milton Keynes (sediul central al echipei), si au rememorat emotiile finalului de cursa alaturi de angajatii echipei.

Sebastian Vettel, campion mondial F1Foto: Reuters

"A fost un moment amuzant. Stiam ca am castigat cursa si indiferent ce s-ar fi intamplat eram pregatit sa accept rezultatul deoarece nu poti sa castigi sau sa pierzi campionatul intr-o singura cursa", a povestit Sebastian Vettel.

"Asteptam ca inginerul meu sa-mi spuna ce s-a intamplat, dar mi-a zis prin radio ca trebuie sa astept sa incheie si ceilalti cursa. Ma gandeam deja ca nu am castigat. Inginerul s-a uitat apoi la rezultate si mi-a zis ca am devenit campion mondial. Totul s-a oprit", a adaugat pilotul german, citat de publicatia The Telegraph.

Campionul mondial nu a avut timp inca sa analizeze ceea ce s-a intamplat, insa a revazut finalul cursei si a marturisit ca s-a simtit rusinat de modul in care a reactionat: "M-am uitat pe internet si am revazut imaginile cu ultimele momente din cursa. In prima faza, m-am simtit rusinat pentru ca tipam ca o fetita prin radio si ziceam . Dar dupa mi s-a facut pielea de gaina".

Dubla Red Bull din acest sezon (titlul la constructori si la piloti), a fost un cadou cum nu se poate mai frumos pentru seful echipei, Christian Horner, care marti a implinit 37 de ani. Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone a tinut si el sa-l felicite pe Horner, prin intermediul unui sms. "Am primit un mesaj de la Bernie: ", a declarat Horner.

Red Bull a castigat titlul la constructori inca din penultima etapa, iar pentru aceasta performanta fiecare membru al echipei (aproximativ 550 de oameni), va primi cate 10.000 de lire sterline. Horner nu a confirmat sau infirmat suma primita de angajatii Red Bull si a glumit: "Am primit multe texte dupa Marele Premiu al Braziliei. Cum ar fi ".

Reactia lui Vettel dupa Marele Premiu din Abu Dhabi: