Titlul de campion mondial al Formulei 1 se va stabili in ultima cursa a sezonului, de la Abu Dhabi, iar fostii campioni Jack Brabham si Alan Jones pariaza pe compatriotul lor, Mark Webber, sustinand ca australianul are atitudinea potrivita, dar si putere mentala pentru a se lupta cu Fernando Alonso pentru titlul mondial.

Mark Webber, de neoprit la BudapestaFoto: Reuters

"Are atitudinea potrivita. Va concura si va reusi. Am vorbit cu el de cateva ori la telefon si e foarte concentrat. Sper sa reuseasca. Va fi minunat pentru Australia daca va lua titlul. Va avea nevoie si de putin noroc. Va trebui sa castige cursa daca vrea sa fie sigur de obtinerea titlului", a declarat fostul campion de Forumula 1, Sir Jack Brabham.

Alan Jones, campion mondial de F1 in 1980, il sustine si el pe Webber: "Cred ca e mai bine pregatit din punct de vedere mental pentru o provocare. Mark a ajuns aici mergand pe un drum dificil, nu ca ceilalti care au avut totul la dispozitie. Adversarii sai isi vor pierde mai repede cumpatul. Va trebui sa se comporte ca si cum ar fi o cursa obisnuita. Nu trebuie sa se gandeasca la titlu".

In rubrica sa din publicatia australiana Courier Mail, Mark Webber a scris despre cea mai importanta cursa din viata sa: "Diferenta dintre a castiga titlul mondial duminica si de a incheia pe locul al doilea va fi enorma. Nimeni nu-si va aminti de cel care a terminat pe locul doi. Contra-candidatii la titlu au fost aproape tot sezonul, insa acum a sosit momentul ca cineva sa castige titlu. Castigatorul ia tot".

"Fernando Alonso este in avantaj. Are opt puncte in fata mea, iar coechipierul meu, Sebastian Vettel, si Lewis Hamilton sunt putin mai in spate. La Interlagos am reusit sa mai reduc din avantajul lui Fernando si va trebui sa-l depasesc duminica. Sunt multe calcule matematice de luat in seama, dar ideea principala e: daca eu castig si Fernando incheie mai jos de locul al doilea, eu voi fi campion mondial. Alonso si Hamilton au mai castigat campionatul in trecut, dar nu cred ca acesta este un avantaj in fata lui Seb sau a mea. Am demonstrat si noi ca putem face fata presiunii", a adaugat pilotul de la Red Bull.

Webber a negat faptul ca Red Bull va apela la ordinele de echipa in ultima cursa a sezonului, asa cum a facut Ferrari in Marele Premiu al Germaniei. "Au fost multe discutii despre ordinele de echipa, dar acesta nu este modul in care Red Bull concureaza si nu vor fi ordine la Abu Dhabi. In Brazilia Red Bull Racing a castigat titlul la constructori si Dietrich Mateschitz, marele sef din Austria, vrea sa castige ambele titluri, asa ca nu-l intereseaza care dintre piloti ".

"Va fi multa tensiune, dar vor fi si momente interesante. Puteti fi siguri ca voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a aduce Australiei primul titlu de Formula 1 dupa 30 de ani", a concluzionat Mark Webber.

Mark Webber prezinta caracteristicile circuitului de la Abu Dhabi: