"Pilotii nostri vor fi sprijiniti in mod egal, la fel ca de-a lungul intregului sezon", a declarat Christian Horner, boss-ul echipei RedBull, in legatura cu desfasurarea ostilitatilor in ultimul Mare Premiu al sezonului din Formula 1 (Adu Dhabi). Webber se afla la 8 puncte in spatele lui Alonso, in timp ce Vettel se gaseste la 15 puncte distanta de prima pozitie.

Cele doua monoposturi RedBullFoto: Reuters

Alonso castiga titlul mondial daca:

Alonso castiga sigur titlul mondial daca incheie cursa de la Abu Dhabi pe locurile 1 sau 2, indiferent de rezultele pilotilor de la RedBull.

De asemenea, ibericul va fi campion al lumii daca incheie pe trei, iar cursa nu va fi castigata de Webber (Vettel castiga, Webber termina pe doi, iar Alonso pe trei < la fel ca in Brazilia >, titlul mondial ii revine lui Fernando).

In cazul in care Alonso incheie cursa pe locul 4, iar Webber termina al doilea, tot spaniolul cucereste titlul mondial. De asemenea, in situatia in care Fernando se claseaza pe 5, iar Webber pe doi, Ferrari va da noul campion al lumii din F1 (pentru ca Alonso are 5 victorii, iar Webber doar patru).

Alonso pierde titlul mondial daca:

Alonso pierde titlul mondial daca va termina pe trei, iar Webber castiga Marele Premiu de la Abu Dhabi.

De asemenea, daca pilotul celor de la Ferrari termina ultimul Grand Prix al sezonului de la locul sase (inclusiv) in jos, atunci Webber devine noul campion al lumii si daca incheie cursa al doilea.

Pe langa toate acestea, exista si varianta in care Sebastian Vettel poate deveni campion al lumii: germanul castiga in ultima etapa, Alonso termina de la locul 6 in jos, iar Webber incheie pe trei. In fine, varianta cu cele mai mici sanse de realizare este cea in care Alonso, Webber si Vettel nu termina Grand Prix-ul, iar Hamilton se impune la Abu Dhabi. In aceasta situatie, britanicul de la McLaren ar deveni noul campion al lumii.

Clasamentul actual:

1 Fernando Alonso 246 Pct

2 Mark Webber 238 Pct

3 Sebastian Vettel 231 Pct

4 Lewis Hamilton 222 Pct

Fara ordine de echipa la RedBull

"Pentru noi nu va fi dificil. Avem doi piloti care au fost egali pe durata intregului sezon. Ar fi gresit sa schimbam strategia pentru ultima cursa. Amandoi au sanse sa castige titlul. Nimeni nu are un glob de cristal, nimeni nu poate vedea ce se va intampla saptamana viitoare. Va fi doar decizia pilotilor ceea ce se va intampla la Abu Dhabi" - Christian Horner, boss-ul celor de la RedBull.

"Voi da tot ce am mai bun pentru a repeta rezultatul din Brazilia. Un lucru este insa clar: amandoi (nr. Vettel si Webber) ne dorim victoria" - Sebastian Vettel, pilot RedBull.

"O strategie de echipa m-ar fi ajutat in Brazilia. Alonso a castigat punct prin acest procedeu. Inca am sansele mele si merg la Abu Dhabi pentru a castiga" - Mark Webber, pilot RedBull.