Reprezentantii Formulei 1 au semnat joi un acord ce va permite Rusiei sa organizeze un Mare Premiu langa Marea Neagra, la Soci, incepand cu anul 2014, informeaza AP. Boss-ul Formulei 1, Bernie Ecclestone a ajuns joi in Rusia si, in prezenta prim-ministrului Vladimir Putin, a semnat un contract pe cinci ani.

Ecclestone, acord cu Rusia pentru un nou MPFoto: Reuters

Incepand din 2014, Formula 1 va avea un Mare Premiu si in Rusia. In acelasi an, la Soci va fi gazduita si cea de-a 22-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna. Contractul cu Formula 1 va costa Rusia anual 40 de milioane de dolari pentru cinci ani, rusii avand si optiunea de prelungire pentru inca cinci ani.

In 2002, Rusia a mai fost la un pas de a obtine organizarea unui Mare Premiu de Formula 1, dar primarul Moscovei, Yuri Lujkov nu a ajuns atunci la un acord cu Ecclestone.

Incepand de sezonul viitor, Formula 1 va avea un record de 20 de curse programate. Coreea de Sud va debuta cu o noua cursa in acest sezon, India in 2011, in timp ce SUA va reveni cu un nou circuit in 2012. Ecclestone a declarat ca 20 de curse pe sezon este limita, acest lucru insemnand ca in urmatorii ani s-ar putea renunta la anumite curse din Europa.