Asteptat cu mare interes in Formula 1, Michael Schumacher a dezamagit la revenirea in Marele Circ, germanul acumuland doar 46 de puncte dupa 15 Grand Prix-uri desfasurate. In conditiile in care coechipierul Nico Rosberg se descurca mult mai bine, oficialii Mercedes i-au dat lui Michael un ultimatum de performanta. In caz contrar, contractul dintre cele doua parti va fi reziliat.

Rosberg si Schumacher, pilotii MercedesGP, prima linie de start in ChinaFoto: AGERPRES

Schumacher a semnat cu Mercedes o intelegere valabila pentru trei sezoane (pana in 2012), dar rezultatele slabe ale fostului campion mondial ar putea determina intreruperea contractului cu un an mai devreme.

"Sunt multumit de ce a facut Nico. Acum asteptam sa progreseze Michael, care inca nu este la cel mai bun nivel. As fi preferat ca pilotii nostri sa se afle in concurenta permanent, nu este bine cand un pilot este departe de celalalt" - Ross Brawn pentru Bild, citat de Mediafax.

Mercedes i-a cerut lui Michael sa aiba cu totul alte rezultate pe finalul sezonului in curs, iar in 2011 germanul sa se implice in lupta de la varful ierarhiei. In caz contrar, constructorul german ii va rezilia lui Schumi contractul.

Coechipierul Nico Rosberg (25 de ani) a acumulat 122 de puncte, aflandu-se pe locul 7 in ierarhia pilotilor, in timp ce Michael (41 de ani) se afla pe 10, cu doar 46 de puncte.