Felipe Massa e constient ca nu mai are sanse la titlul de campion in acest an si este dispus sa accepte rolul de pilot "numarul 2" la Ferrari doar pana la finalul sezonului. Intr-un interviu acordat publicatiei germane Sport Bild, brazilianul declara ca nu accepta sa fie al doilea "Rubens Barrichello de la Ferrari", facand referire la faptul ca actualul pilot de la Williams era "scutierul" lui Michael Scumacher in cadrul Scuderiei italiene.

Felipe Massa si Fernando Alonso (Ferrari)Foto: Reuters

"Cu siguranta eu nu sunt al doilea Rubens Barrichello de la Ferrari. Daca acest lucru se va intampla, eu nu mai concurez. Eu nu pilotez doar pentru a ajunge sa fiu pilotul secund. Nu sunt al doilea pilot al Ferrari. Am suficienta experienta cu astfel de zvonuri si sunt relaxat", a declarat Massa.

Brazilianul de la Ferrari sustine ca il va ajuta, daca va putea, pe coechipierul sau, Fernandi Alonso, pentru a castiga titlul mondial: "Daca sunt in fata celorlalti piloti, dar in spatele lui Fernando, voi putea lua puncte de la rivalii sai si asta este bineinteles un lucru pozitiv pentru Fernando. Asta este ceea ce voi incerca sa fac in urmatoarele etape".

Massa a avut probleme cu pneurile anul acesta, dar anunta ca sezonul viitor va fi diferit, fiind gata sa se intreaca pentru primul loc chiar si cu spaniolul Alonso. "Fernando este foarte bun, cu siguranta. Dar el nu este mai bun decat ceilalti coechipieri pe care i-am avut (n.r Schumacher si Raikkonen). Problema e ca e nu sunt la fel de bun ca de obicei. Am avut mari probleme cu pneurile. Pentru stilul meu de pilotaj, pana si pneurile soft mi se par prea dure. Sunt sigur ca si ceilalti piloti au avut aceleasi probleme".