Valentino Rossi a fost criticat de oficialii Yamaha pentru ca a exagerat in duelul cu Jorge Lorenzo in Marele Premiu al Japoniei si, potrivit unor persoane apropiate pilotului italian, citate de publicatia spaniola As, despartirea sa de Yamaha ar putea avea loc mai devreme, dupa cursa de la Sepang, cu trei etape inainte de finalul sezonului.

Rossi paraseste Yamaha inaintea incheierii sezonuluiFoto: Reuters

"Doctorul" a anuntat in urma cu o luna ca se va opera la umar la finalul sezonului, insa, recentele evenimente din sanul Yamaha se pare ca l-au impins pe italian sa isi programeze operatia mai devreme si implicit sa se desparta mai devreme de echipa nipona. Potrivit publicatiei As, apropiatii lui Rossi sustin ca pilotul se va intoarce in Italia dupa cursa de la Sepang, de duminica, si nu va pleca in Australia pentru urmatoarea etapa, aceasta decizie fiind luata dupa criticile aduse in urma duelului cu Lorenzo.

Masao Furusawa, seful Yamaha MotoGP, i-a spus lui Rossi ca oficialii Yamaha ii dau dreptate lui Lorenzo dupa "clinciurile" de la Motegi, insa italianul este de parere ca nu a fost tratat corect de catre propria echipa, avand in vedere si lucrurile pe care italianul le-a realizat pentru niponi (4 titluri mondiale). La aceste nemultumiri ale lui Rossi se adauga si faptul ca oficialii Yamaha nu il lasa pe italian sa probeze, in 8 noiembrie pe circuitul Ricardo Tormo, motocicleta viitoarei sale echipe, Ducati.

Un alt fapt care vine sa sustina aceasta ipoteza este faptul ca membrii fan-clubului lui Rossi, care il insotesc la toate cursele, nu si-au rezervat bilete si pentru Australia.

Yamaha nu va fi lasata descoperita daca Rossi decide sa plece mai devreme, niponii gasindu-i deja un inlocuitor pentru ultimele trei etape: britanicul din SuperBike, Cal Crutchlow.