Japonezul Shoya Tomizawa si-a pierdut viata in timpul Marelui Premiu al San Marino la Moto2, dupa ce a cazut cu motocicleta (la peste 200 de km/h) si a fost lovit in plin de Alex De Angelis si Scott Redding, piloti aflati in spatele niponului, informeaza Gazzetta dello Sport. Transportat de urgenta la spitalul din Riccione, niponul nu a mai putut fi salvat de catre medici.

Shoya Tomizawa si-a pierdut viataFoto: Reuters

Shoya a pierdut controlul motocicletei sale, a cazut, iar din spate a fost lovit puternic de catre Alex De Angelis si Scott Redding. In urma impactului, Tomizawa a suferit fractura craniana, toracica si abdominala.

Transportat de urgenta la spitalul de la Riccione, sportivul nipon nu a mai putut fi salvat de catre medici. In varsta de doar 19 ani, Shoya era una dintre tinerele sperante ale motociclismului mondial.

"Este cel mai trist eveniment din cariera mea, o cazatura cum rar mi-a fost dat sa vad. Am incercat sa-l evit, dar ma aflam prea aproape de el, iar viteza era una destul de mare. Este incredibil ce s-a intamplat, nu am cuvinte"- a declarat De Angelis, unul dintre cei doi piloti care l-au lovit pe Tomizawa.

"A sosit in stare critica la spital, suferind fracturi craniene, toracice si abdominale, plus hemoragii interne. Am incercat din rasputeri sa-i stabilizam starea si sa evitam moartea pilotului. Totul a fost in zadar, iar corpul a cedat la ora 15.15, consemnandu-se decesul lui Tomizawa" - a declarat unul dintre medicii care au incercat sa-l salveze pe tanarul japonez.

Pana la urma, cursa de la San Marino a fost castigata de spaniolul Toni Elias, acesta fiind urmat de Julian Simon si de Thomas Luthi.

Atentie! Imagini violente: