Pilotul britanic de Formula 1, Lewis Hamilton, a primit o amenda din partea unui tribunal din Melbourne, dupa ce in 26 martie, a efectuat manevre periculoase cu o masina imprumutata pe o strada din aproprerea circuitului Albert Park.

Hamilton, amendat de australieniFoto: AGERPRES

Pilotul de la McLaren-Mercedes a fost retinut de poliţie in 26 martie, imediat dupa sesiunea de antrenamente de vineri pentru Marele Premiu al Australiei, dupa ce un politist l-a vazut facand burnout-uri (derapaje) pe un drum public.

Hamilton nu a aparut in fata instantei australiene, dar a fost reprezentat de un avocat ce a reusit sa evite pedeapsa maxima, mizand pe faptul ca Hamilton nu are antecedente in tara sa. Britanicul a pledat vinovat pentru folosirea neadecvata a unui autoturism si a fost amendat cu 500 dolari australieni (288 lire sterline).

Magistratul Clive Aslop a declarat ca Hamilton e un model pentru tineri ai ca are responsabilitatea sa ofere un exemplu bun nu se aiba un asemenea comportament.

Avocatul lui Hamilton a mentionat ca pilotul a trimis o scrisoare catre Curtea Magistratilor din Melbourne prin care si-a cere scuze pentru "lipsa momentana de judecata, rusinea si umilinta" starnite dupa incidentul din martie.