Ferrari este dispusa sa-si caute dreptatea la un tribunal civil daca Federatia Internationala de Automobilism, prin intermediul Consiliului mondial ce se va reuni in 8 septembrie 2010, va decide sanctionarea sa ca urmare a intamplarii din Marele Premiu al Germaniei, cand, la ordinele echipei, Felipe Massa i-a cedat prima pozitie lui Fernando Alonso.

Ferrari, dubla la MP al GermanieiFoto: Reuters

Potrivit publicatiei italiene Gazzetta dello Sport, Ferrari e decisa sa ii urmeze exemplul lui Flavio Briatore, care a reusit sa anuleze suspendarea pe viata din competitiile de automobilism data de FIA dupa ce a actionat forul in instanta: "Daca dupa intrunirea de la Paris va iesi invinsa, Ferrari poate face apel si e dispusa sa isi sustina cauza la un tribunal civil".

"Ferrari a folosit aceste saptamani ale lunii august pentru a-si pune la punct apararea. Speram nu doar sa fie evitat un scandal al unei sanctiuni suplimentare, ci si ca ceasta intamplare sa duca la o modificare in regulament pentru ca ordinele echipei sa fie legale atat timp cat nu aduc niciun prejudiciu celorlalte echipe", noteaza publicatia mai sus citata.

Ferrari a fost deja amendata cu 100.000 de dolari pentru intamplarea din timpul Marelui Premiu al Germaniei, dar Consiliul Mondial al FIA ar putea da sanctiuni suoplimentare Scuderiei. Italienii risca atata deducerea de puncte, cat si excluderea din campionat.