Valentino Rossi a facut in sfarsit public numele viitoarei sale echipe din MotoGP. Desi destinatia campionului mondial se stia inca din urma cu cateva luni bune, Doctorul a anuntat duminica semnarea unui contract valabil pe doi ani cu cei de la Ducati, punand astfel capat unei "frumoase povesti de dragoste" cu Yamaha, iubire ce a durat sapte ani.

Valentino Rossi se desparte de YamahaFoto: Reuters

Ducati a anuntat printr-un comunicat oficial ca Valentino Rossi a semnat un contract pe doi ani. Pilotul de la Yamaha il va inlocui pe australianul Casey Stoner, care si-a anuntat deja trecerea la Honda incepand cu sezonul viitor."Suntem incantati sa anuntam ca Valentino Rossi, un model de excelenta in lumea motociclismului, ni se va alatura din 2011", a declarat Gabriele Del Torchio, presedintele Ducati.

“Pana la Marele Premiu al Valenciei, Valentino va ramane un adversar, dar imediat ce va incepe sa piloteze pentru Ducati vom lucra impreuna la fiecare detaliu pentru a dezvolta o motocicleta capabila sa ii puna in valoare imensul talent. Sa lucrezi cu Valentino este unul dintre cele mai interesante lucruri pentru fiecare inginer si e minunat ca noi vom avea aceasta sansa sezonul viitor", a mentionat si directorul general al Ducati, Filippo Preziosi.

In varsta de 31 de ani, Rossi este in cautarea unor noi provocari, fapt pentru care a si hotarat sa se desparta de Yamaha: "A sosit timpul sa caut noi provocari. Munca mea la Yamaha s-a incheiat. Din pacate, chiar si cele mai frumoase povesti de dragoste au un sfarsit, dar lasa amintiri minunate, ca momentul in care eu si M1 a mea ne-am sarutat pentru prima oara la Welkom: ea s-a uitat fix in ochii mei si mi-a spus: ".

"Este dificil sa explic in doar cateva cuvinte ce a insemnat relatia mea cu cei de la Yamaha in ultimii sapte ani. Multe lucruri s-au schimbat din 2004, dar in special "ea", motocicleta mea M1 s-a schimbat. La inceput era o saraca motocicleta MotoGP de mijlocul clasamentului, ridiculizata de majoritatea pilotilor. Acum, dupa ce am ajutat-o sa creasca si sa se imbunatateasca, poti sa o vezi zambind in garaj, curtata si admirata, tratata ca ", a adaugat "Doctorul".

Lin Jarvis, manager Yamaha: "Valentino a venit la Yamaha in 2004, intr-un moment in care echipa se chinuia pe circuit, dupa 11 sezoane fara titlu. Victoria lui Valentino la prima sa cursa pentru Yamaha, in 2004, in Africa de Sud, a fost un moment incredibil si a fost doar una din multele victorii care au incantat fanii MotoGP-ului si ai Yamaha din intreaga lume. Calitatile sale de neegalat i-au asigurat patru titluri in MotoGP cu noi si a ajutat Yamaha sa transforme YZR-M1 intr-o motocicleta de referinta pentru clasa MotoGP. Cu toate ca regretam decizia lui Vale de a merge mai departe cu alta echipa, noi ii respectam alegerea de a cauta o noua provocare si ii uram tot binele din lume".

Valentino Rossi a incheiat pe locul al cincilea cursa din Marele Premiu al Cehiei de duminica si are sanse mici sa-si poata apara titlul mondial, italianul lipsind sase saptamani de pe circuit dupa ce si-a rupt piciorul la Mugello. Cursa a fost castigata de coechipierul lui Rossi de la Yamaha, Jorge Lorenzo. ​