Rubens Barrichello era extrem de nervos la incheierea Marelui Premiu al Ungariei, brazilianul acuzand din plin manevra periculoasa executata de Michael Schumacher cu doar patru tururi inainte de finalul cursei. "Doar un nebun putea face asa ceva", a precizat pilotul celor de la Williams.

Schumacher, rezultate modeste in 2010Foto: Reuters

"Am multa experienta in Formula 1, dar nu mi-a fost dat sa vad asa ceva. Doar un nebun nu ar fi redus viteza acolo. A fost una dintre cele mai bune manevre din viata mea, in fata unui Schumacher care a luat o pauza de trei ani de la Marele Circ. Nu cred ca era nevoie sa revina pentru a face asa ceva", a declarat Barrichello intr-un interviu acordat pentru La Sexta.

"A fost o lupta interesanta pana la punctul in care Michael a incercat sa blocheze depasirea. Rubens era mult prea aproape de zid, iar asa ceva nu se face. Sa pui in pericol viata unui alt pilot in felul acesta, este o mare greseala", a precizat Niki Lauda, citat de Motorsport.

In turul cu numarul 66, Rubens Barrichello (Williams) a incercat (pe linia dreapta din dreptul standurilor) sa-l depaseasca pe Michael Schumacher (MercedesGP). Vazand ca este in pericol sa piarda locul al-10-lea (ultimul din puncte), germanul a virat usor dreapta si l-a trimis pe brazilian foarte aproape de zid. Rubens a fost nevoit sa iasa (pentru scurt timp) de pe circuit pentru a-l depasi pe fostul campion mondial.

Manevra lui Schumi a fost considerata ilegala de catre comisarii de cursa din Ungaria, germanul nerespectand regulamentul sportiv in vigoare in ceea ce priveste depasirile. Multiplul campion mondial a fost penalizat cu 10 pozitii pe grila de start pentru Marele Premiu al Belgiei (din data de 29 august).

Vezi aici incidentul dintre Barrichello si Schumacher: