Episodul "Massa-Alonso" din Germania l-a facut pe Rubens Barrichello sa-si aminteasca de timpul petrecut la Scuderia Ferrari. "Multi au inteles dupa cursa de la Hockenheim de ce am ales sa ii parasesc pe italieni cu un an inainte de terminarea contractului", a precizat Rubens. Felipe Massa este al doilea brazilian (in decurs de doar cateva sezoane) care trebuie sa se supuna regulilor de echipa ale peninsularilor, iar in acest fel sa piarda o victorie de etapa in Marele Circ.

Rubens BarrichelloFoto: Reuters

"Multi au inteles, in sfarsit, cum au stat lucrurile in anul 2002 si de ce am luat decizia de a pleca de la Ferrari cu un an inainte de expirarea contractului", a declarat Barrichello pentru pagina sa de Twitter.

Pilotul brazilian a recunoscut ca in 2002 (in timpul Marelui Premiu al Austriei) a primit ordinul de a-l lasa pe Michael Schumacher sa-l depaseasca, coechipierul sau fiind mai bine plasat in clasamentul general.

"Nu stiu de ce s-a facut atata caz dupa cursa din Germania. Exista multa ipocrizie in lumea Formulei 1", a comentat sec Luca Di Montezemolo, boss-ul Ferrari, incidentul petrecut in Germania saptamana trecuta.

Felipe Massa (aflat pe primul loc in cursa) a fost sfatuit de catre inginerul sau sa-l lasa pe Fernando Alonso sa-l depaseasca. Acest lucru s-a intamplat la scurt timp, iar pe transmisia tv s-a putut auzi "Bravo, Felipe, bun baiat! Imi pare rau". Ibericul Alonso a castigat cursa din Germania (era mai bine clasat in ierarhia pilotilor), in timp ce Felipe a fost nevoit sa se multumesca cu locul doi.

In varsta de 38 de ani, Barrichello a pilotat pentru Ferrari intre 2001 si 2005, cea mai buna peformanta a brazilianului fiind titlul de vicecampion mondial in anul 2002. Rubens a adunat 11 victorii in Marele Circ, ultimul succes inregistrandu-se in Marele Premiu al Italiei, in 2009 (concura pentru BrawnGP).