Oficialii echipei RedBull Racing au anuntat, prin vocea sefului Christian Horner, ca vor cere FIA sa pedepseasca drastic echipa Ferrari pentru "blatul" care a stabilit invingatorul cursei din Marele Premiu al Germaniei. "Acest Grand Prix a fost manipulat. Formula 1 este singura invinsa din toata afacerea de la Hockenheim", a precizat Horner, citat de Autosport.

Massa si cadoul pentru AlonsoFoto: Reuters

RedBull este una dintre echipele care lupta pentru titlul mondial din Formula 1. McLaren Mercedes, un alt rival al celor de la Ferrrari, nu a comentat public in legatura cu episodul "Massa-Alonso".

"Acest Grand Prix a fost manipulat pentru a oferi victoria unui pilot (nr. Alonso) in detrimentul altuia (nr. Massa). Formula 1 este singura invinsa dupa cursa de duminica. Ferrari este o echipa suficient de mare pentru a nu fi nevoita sa procedeze la astfel de manevre. Alonso trebuie sa stie ca mai sunt sute de puncte disponibile", a precizat Christian Horner, seful celor de la RedBull.

Horner cere FIA sa-i penalizeze exemplar pe cei de la Ferrari pentru ca astfel de incidente sa nu se mai repete in Marele Circ. In sprijinul afirmatiei sale, britanicul spune ca toata lumea stie ca ordinele de cursa sunt interzise.

Dupa ce Felipe Massa s-a lasat depasit de catre Fernando Alonso (castigand ulterior cursa din Germania), FIA a decis sa-i amendeze pe italieni cu 100.000 de dolari. RedBull cere insa si o penalizare de puncte pentru Scuderie.