Succesul lui Fernando Alonso din Marele Premiu al Germaniei s-a conturat in paddock-ul celor de la Ferrari, iar pentru acest lucru Scuderia a fost amendata cu 100.000 de euro de catre FIA. "Sunt de acord cu ordinele de echipa", a precizat Michael Schumacher dupa episodul in care Felipe Massa s-a lasat depasit de coechipierul sau iberic.

Michael SchumacherFoto: Reuters

"In principiu, mereu am fost de acord cu ordinele de echipa. Scopul lor este unul singur: castigarea titlului mondial", a declarat Michael Schumacher (citat de PlanetF1.com) despre momentul in care lui Felipe Massa i s-a sugerat sa se lase depasit de catre Fernando Alonso.

"Nu vreau sa comentez sau sa ma gandesc la incidentul cu Fernando. Mi s-a intamplat tocmai mie, iar inginerii mi-au spus dupa . Cred ca as fi putut fi in stare sa castig cursa, am lucrat doar pentru echipa", a declarat Felipe Massa dupa Marele Premiu al Germaniei.

Dupa incidentul de duminica, Ferrari a fost amendata de catre FIA cu 100.000 de dolari pentru folosirea ilegala a ordinelor de echipa (articolul 39.1 din regulamentul sportiv). Scuderia a precizat, in cursul zilei de luni, ca nu va face recurs la decizia forului automobilistic.