I-a amenintat pe cei de la Yamaha ca va pleca inca de anul trecut, dar se pare ca pana la urma despartirea a fost inevitabila. Valentino Rossi a semnat, conform Yahoo!, un angajament cu Ducati. "Il Dottore" va concura pentru italieni incepand cu sezonul 2011 al MotoGP.

Valentino RossiFoto: captura motogp.com

Valentino si-a manifestat intentia de a-i parasi pe niponi inca de anul trecut, atunci cand peninsularul a precizat ca Yamaha trebuie sa aleaga intre el si coechipierul Jorge Lorenzo.

In varsta de 23 de ani, ibericul a avut avantajul varstei in fata lui Rossi (31 de ani), constructorul nipon vazand in Jorge viitorul participarilor in MotoGP.

In aceste conditii, Rossi s-a miscat repede, iar cum Ducati si-l dorea pe italian mutarea se va produce din viitoarea stagiune competitionala. Venirea lui Valentino la Ducati inseamna plecarea australianului Casey Stoner la Repsol Honda.

Revenit dupa o pauza de cateva saptamani, Valentino Rossi a terminat pe locul patru in MP al Germaniei (desfasurat week-end-ul trecut), ultima cursa disputata in MotoGP. Italianul se afla pe locul 5 in clasamentul general, cu 74 de puncte (lider este Lorenzo cu 185 de puncte).