Tensiunea din cadrul echipei Red Bull a putut fi resimtita in declaratiile lui Mark Webber dupa castigarea Marelui Premiu al Marii Britanii. Dupa o saptamana de la cursa de la Silverstone, pilotul australian a acordat un interviu publicatiei Daily Mail in care recunoaste faptul ca "a vorbit prea mult", alimentand in acest fel zvonurile unei crize in sanul echipei.

Sebastian Vettel si Mark WebberFoto: Reuters

"Deloc rau pentru al doilea pilot", a comunicat Webber celor din echipa sa dupa ce a castigat Marele Premiu al Marii Britanii, o "sageata" aruncata oficialilor Red Bull care i-au dat lui Vettel inaintea cursei aripa frontala a monopostului sau. "Nu as mai fi semnat prelungirea contractului cu inca un an daca as fi crezut ca asa va fi dupa ce voi continua", adaugat dupa cursa.

In interviul pentru Daily Mail, australianul a vorbit despre mesajul sau catre propria echipa: "Era un mesaj pentru echipa mea, dar e adevarat ca am dezvaluit prea mult lumii. Mi-ar fi placut sa nu fi spus asta, dar am spus-o. Eu imi exprim emotiile deschis si incerc sa fiu cinstit atat cu mine, cat si cu ceilalti. Nu vreau ca cineva sa ma favorizeze, ci vreau doar un tratament echitabil. Trebuie sa ma asigur ca nimic nu e impotriva mea. Nu-mi permit ca lucrurile sa devina mai grele pentru mine".

"Sambata eram cu siguranta enervat de ceea ce s-a intamplat. Era o situatie unica deoarece era prima data cand aveam o singura componenta. A fost o decizie delicata si eu am fost dezamagit de alegerea facuta, dar consecinta e ca in viitor nu se va mai intampla asa, chiar daca oamenilor le este greu sa creada. Vettel a primit acea aripa pentru ca era mai bine clasat decat mine. Acum eu sunt mai sus in clasament, asa ca puteti intelege logica", a mentionat Mark Webber, in prezent pe locul al treilea la general, cu sapte puncte inaintea lui Vettel.

"Amandoi ne luptam pentru titlu. E o problema senzationala pe care poti sa o ai. Eu as putea fi in acea etapa a carierei mele in care sa spun , dar din pacate - sau din fericire - nu pot sa fac asta. Seb si cu mine nu suntem prieteni la catarama, dar acest lucru nu este ceva iesit din comun din moment ce amandoi avem acelasi tel. Cine stie, in urmatoarele luni, daca inca ne vom bate amandoi pentru titlu, atmosfera dintre noi ar putea deveni si mai tensionata", a precizat australianul.

Webber a avut raspuns si pentru delcaratia sefului echipei, Christian Horner, care a spus: "Mark mai are doi sau cel mult trei ani ramasi in competitie, dar Sebastian mai are zece, 11 sau 12, asa ca atunci cand discutam despre viitor, e evident ca Sebastian e cel care, sa speram, va petrece mai mult timp cu aceasta echipa". Australianul a replicat: "Bineinteles ca nu mai am 20 de ani, dar Sebastian nu are tatuaje sau cercei. Daca imi pun eu asa ceva poate ma va ajuta. Seb nu a gresit nimic la Silverstone. Dupa cursa, ne-am strans mana si eu am vorbit 20 de minute ce mecanicii lui. Povestile ca echipa ar fi impartita in doua sunt inventii. In viata nu e bine sa-ti faci dusmani. Exista respect de ambele parti si de aceea voi ramane la Red Bull si in sezonul urmator. Fac parte dintr-o echipa senzationala".