Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a recunoscut "lipsa de claritate" in ceea ce priveste regula safety car-ului din Formula 1, ca urmare a scandalului care a avut in prim plan manevra de depasire facuta de Michael Schumacher in ultimul tur al Marelui Premiu de la Monte Carlo. Oficialii vor adauga un amendament la Regulamentul sportiv pentru ca astfel de incidente sa nu mai aiba loc.

Michael Schumacher a fost penalizat cu 20 de secunde in Marele Premiu al Principatului Monte Carlo, dupa ce l-a depasit ilegal pe Fernando Alonso in ultimul viraj. Mercedes GP a sustinut ca manevra pilotului german a fost legala deoarece comisarii cursei au fluturat steagurile verzi iar safety car-ul parasise circuitul, insa a renuntat sa faca recurs la decizia stewarzilor.

Deoarece atat Mercedes GP cat si alte echipe din Formula 1 au interpretat regula in mod diferit fata de oficiali, FIA a hotarat sa aduca modificari regulamentului. "Problemele identificate in timpul ultimului tur al Marelui Premiu al Principatului Monaco a aratat o lipsa de claritate in aplicarea regulii ce interzice depasirile in spatele safety car-ului. Modificarile aduse regulamentului sunt necesare pentru a clarifica procedura prin care masinile trebuie sa o indeplineasca atunci cand ultimul tur este controlat de safety car si, de asemenea, in acelasi timp sa asigure ca semnalele facute echipei si pilotilor sa fie mai clare. Aceste modificari vor ajuta la evitarea ca probleme ca cea aparuta la Monte Carlo sa se intample si in viitor", se arata in comunicatul FIA.

"Comisia Formula Unu, in baza unei propuneri facute de F1 Sporting Working Group va prezenta un amendament la Regulamentul sportiv pentru a aborda aceasta chestiune. Aceste amendamente vor fi luate in considerare de catre Consiliul Mondial al Sportului cu Motor in cadrul urmatoarei intalniri, din 23 iunie, la Geneva", se mai arata in comunicat.

Inaintea ultimul viraj de la Monte Carlo, Schumacher l-a depasit pe Alonso, aflat pe locul al saselea, insa dupa ce a fost penalizat de catre stewarzii cursei germanul a plecat fara niciun punct de la Monaco.