Lewis Hamilton si Michael Schumacher au oferit unele dintre cele mai interesante momente din cadrul Marelui Premiu al Chinei, duelul dintre german si englez fiind unul pe placul pasionatilor de Formula 1. Cu toate ca a rezistat de mai multe ori atacurilor britanicului, Schumi a fost nevoit sa se recunoasca invins de mult mai tanarul sau adversar.

Lewis a reusit pana la urma depasirea, pilotul celor de la McLaren terminand pe locul doi in Grand Prix-ul Chinei. Dupa o cursa deosebita, Hamilton a bifat dubla alaturi de McLaren, Marele Premiu fiind castigat de coechipierul Jenson Button.

Michael Schumacher, un adevarat expert pe ploaie, nu s-a descurcat prea bine in China, germanul incheind pe locul 10, ultimul din puncte.

“A fost unul dintre acele Grand Prix-uri pe care nu vrei sa ti le reamintesti atat de usor. Trebuie sa accept acest fapt, chiar daca este frustrant ca nu am reusit sa fac pneurile sa functioneze mai bine. Nici strategia mea nu a fost impresionanta, pentru ca in ultimele 10 tururi ale cursei pneurile mele erau degradate si pareau mai mult sa fie slick-uri decat intermediare. Am avut cateva lupte bune care au fost distractive" - Michael Schumacher, citat de site-ul oficial al MercedesGP.