Scandalul Crashgate a luat sfarsit. Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a ajuns la o intelegere in afara instantei de judecata cu fostii oficiali ai echipei Renault F1 Team, Flavio Briatore si Pat Symonds, astfel ca cei doi se vor putea intoarce in Formula 1 incepand cu sezonul 2013, iar in celelalte competitii din calendarul FIA incepand cu sezonul 2012.

Flavio Briatore, fostul manager al echipei Renault, a fost suspendat pe viata din F1 de catre FIA, in 21 septembrie 2009, dupa ce pilotul Nelson Piquet Jr a marturisit ca accidentul din timpul Marelui Premiu din Singapore 2008 a fost intentionat, la cererea lui Briatore si a lui Pat Symonds, fostul director tehnic al echipei.

In 5 ianuarie 2010, Curtea Franceza de Justitie a anulat suspendarea pe viata a lui Briatore si cea de 5 ani a lui Symonds. FIA a facut recurs la aceasta decizie, insa forul mondial a anuntat, luni, ca a ajuns la o intelegere in afara instantei de judecata cu Flavio Briatore si Pat Symonds. "Ambii si-au recunoscut partea lor de responsabilitate pentru accidentul intentionat al pilotului Nelson Piquet Junior din timpul Marelui Premiu din Singapore din 2008. Cei doi si-au exprimat regretele si si-au prezentat scuzele in fata FIA", informeaza FIA.

De asemenea, Formula 1 a anuntat ca cei doi au acceptat sa nu ocupe nicio functie in Formula 1 pana in 31 decembrie 2012, dar si din celelalte competitii inregistrate in calendarul FIA pana la sfarsitul sezonului 2011.

In decizia din ianuarie 2010, Curtea Franceza de Justitie a hotarat ca Briatore si Symonds sa primeasca si despagubiri de 20.000 euro, respectiv 5.000 de euro, dar FIA a anuntat luni ca cei doi au renuntat la pretentiile financiare, dar si la "orice actiune viitoare impotriva FIA cu privire la aceasta problema".

FIA a renuntat si ea la orice alta actiune legala in aceasta afacere. "Avand in vedere ca hotararea din 5 ianuarie 2010 se referea doar la forma, nu si la continutul deciziei WMSC (Consiliul Mondial FIA) din 21 septembrie 2009 si ca actiunile si renuntarea la orice cereri din partea domnilor Flavio Briatore si Pat Symonds sunt in in conformitate cu ceea ce WMSC urmareste, presedintele FIA a considerat ca este in interesul FIA sa nu permita perpetuarea acestei dispute legale ce a primit o mare atentie din partea mass-media, atentie ce aduce prejudicii imaginii FIA si sportului cu motor, si astfel sa accepte aceasta solutie de mijloc, punand astfel capat acestei dispute", se mai arata in comunicat.