Are 8 ani, dar conduce de parca ar fi de o viata la volan. Kalle Rovanpera este un tanar foarte promitator, pustiul finlandez descurcandu-se de minune pe teren accidentat si, mai ales, pe zapada cu una dintre masinile tatalui sau. Parintele este Harri Rovanpera, fost pilot in WRC intre 1993 si 2006, iar Kalle se anunta a fi un demn urmas.

Harri Rovanpera a activat in WRC (Campionatul Mondial de Raliuri) intre 1993 si 2006, trecandm, pe rand, pe la echipele Seat, Peugeot, Mitsubishi si Skoda. A castigat Raliul Suediei in 2001, iar ultima sa cursa a fost Raliul Tarii Galilor, in 2006.

Cu toate ca s-a retras, Rovanpera a lasat deja un demn urmas pentru raliuri, pe fiul sau Kalle. In varsta de doar 8 ani, pustiul conduce de parca ar avea cei opt ani de viata doar experienta la volan.

Terenul accidentat si traseul serpuit nu reprezinta o problema pentru Kalle, cel care stapaneste foarte bine pentru varsta sa arta pilotajului. Pustiul face fata cu brio chiar si testului numit zapada, aratand ca poate rula in conditii optime pe orice suprafata si in orice conditii.

Vezi aici imagini cu Harri Rovanpera: