Marele Premiu din Coreea de Sud e in pericol de a fi anulatat, dupa ce proiectantul circuitului de la Yeongam, Hermann Tilke, a anuntat ca s-au inregistrat intarzieri semnificative la constructia pistei. Marele Premiu al Coreei de Sud ar trebui sa se desfasoare in acest an, in 24 octombrie, fiind a 17-a etapa din Formula 1.

Constructia circuitului din Coreea de Sud nu decurge conform programului initial, iar etapa a 17-a a Formulei 1 ar putea fi amanata pentru 2011. Zvonuri ca circuitul nu va fi terminat la timp au existat si la inceputul anului, dar au fost infirmate atunci de catre un oficial, acesta subliniind ca circuitul e gata in proportie de 70% si ca va fi gata pana in iunie-iulie.

Insa cu sase luni inainte de cursa inaugurala din Coreea de Sud, Hermann Tilke, proiectantul cursei si consilierul constructiei, a confirmat problemele noului circuit. "Pentru prima data ma tem ca un circuit nu va putea fi construit la timp", a declarat Tilke pentru publicatia germana Focus.

Dupa Marele Premiu din Malaezia, Bernie Ecclestone a plecat in Coreea de Sud pentru a inspecta situatia. Boss-ul Formulei 1 va trebui sa se decida in viitorul apropiat daca amana sau nu primul Mare Premiu din Coreea de Sud.