Circuitul de la Losail isi deschide din nou portile, pentru debutul unui nou sezon al Motomondialului de Viteza. Pilotii isi vor tura din nou motoarele in Marele Premiu al Qatarului, de aceasta data, insa, clasa regina va trece pe planul secund deoarece toti ochii vor fi atintiti asupra noii infiintate clase, Moto2. Inlocuitoarea clasei 250cc are sustinatori si de la Hollywood, actorul Antonio Banderas aliniind la start o echipa in Moto2.

Circuitul de la Losail, dominat de Stoner

"Doctorul" Valentino Rossi porneste in noul sezon spre cel de-al zecelea titlu din Motomondialul de Viteza, avandu-i pe urmele sale pe coechipierul Jorge Lorenzo, australianul Casey Stoner sau spaniolul Dani Pedrosa. Prima confruntare a bolizilor din MotoGP va avea loc, duminica, in Qatar, pe circuitul de la Losail, acolo unde Stoner (Ducati) s-a impus in ultimele trei sezoane.

Valentino Rossi (Fiat Yamaha): "In sfarsit incepe! Ma astept ca sezonul acesta sa fie o batalie mare, cu multi piloti foarte puternici. Sper ca vom face spectacol pentru fanii acestui sport. Qatar nu a fost una dintre cele mai bune curse pentru noi in ultimii ani, dar la teste ne-am descurcat foarte bine si sper ca asa vom face si in cursa".

Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha):"Inca nu sunt perfect! Mai am nevoie de timp pentru a ma recupera 100% dupa accidentare, dar macar voi putea concura la Qatar. Sunt foarte fericit deoarece suntem atat de aproape de un nou sezon. Qatar este o cursa speciala pentru mine. A fost locul unde am obtinut primul meu podium in MotoGP, in 2008. Stiu ca de aceasta data va fi mult mai dificil, dar voi incerca sa fiu aproape de actiune".

Casey Stoner (Ducati Marlboro):"Ducati a venit cu un motor mai usor de manevrat in acest sezon. Am facut progrese cu setarile inca de la primele teste de la Sepang si suntem multumiti de ceea ce avem pentru prima cursa. In Qatar am avut intotdeauna rezultate foarte bune, chiar daca acesta nu este unul dintre circuitele mele preferate. E foarte bine ca au pus cursa noaptea - e interesant pentru fani si distractiv pentru noi".

Dani Pedrosa:"Incep sezonul fara probleme fizice, ceea ce inseamna ca situatia este mult mai buna fata de anii precedenti. Vom munci din greu pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil la Qatar.Am incredere deplina in echipa mea, dar si in mine insumi".

Capirossi - recordmenul din Motomondialul de Viteza

Cursa de la Qatar va fi una cu totul speciala pentru veteranul Motomondialului, Loris Capirossi. Italianul va deveni, in cursa de duminica de pe circuitul de la Losail, primul pilot ce ia startul in cel de-al 300-lea Mare Premiu. In 2008, Capirossi a depasit recordul brazilianului Alex Barros (276 de MP). In varsta de 37 de ani, Capirossi nu intentioneaza sa "se pensioneze" prea curand, italianul exprimandu-si dorinta de a participa si in sezonul 2012, atunci cand la clasa regina vor fi introduse motoarele de 1.000cc.

Moto2 - alegerea inspirata

Prim-planul in startul sezonului il va avea, insa, nou infiintata clasa, Moto2, motocicletele din aceasta categorie urmand a avea motoare Honda de 600cc in patru timpi si pneuri Dunlop. Inlocuitoarea clasei 250cc are din start un avantaj enorm fata de "raposata" 250cc: bugetul va fi de zece ori mai mic.

Aceasta clasa cu un buget mai mic a atras 40 de piloti, printre care si fosti concurenti din clasa MotoGP: Alex de Angelis, Niccolo Canepa (ambii RSM Team Scot), Roberto Rolfo (Italtrans STR), Yuki Takahashi (Tech 3 Racing), Anthony West (MZ Racing), Gabor Talmacsi (Fimmco Speed Up) si Toni Elias (Gresini Racing), ultimul fiind incert pentru prima cursa, dupa accidentul suferit la antrenamentele din urma cu o saptamana.

"Zorro" vine in Moto2

Moto2 a atras atentia si actorului Antonio Banderas, spaniolul implicandu-se in Motomondialul de Viteza. Banderas va alinia la start echipa Jack&Jones by Antonio Banderas. Pilotii echipei lui Banderas vor fi spaniolul Joan Oliva si americanul Kenny Noyes. "Sunt convins ca aceasta noua categorie, cu bugete mai modeste si motociclete similare, este o miscare buna. Este adevarat ca MotoGP este Formula 1 a motociclismului, dar cred ca Moto2 va fi mult mai interesanta decat clasa regina", a declarat Banderas.

MotoGP in High Definition

Motomondialul de Viteza are o surpriza si pentru telespectatori. Fanii vor putea urmari la televizor toate cursele in format HD, oficialii MotoGP avand in plan chiar si transmiterea curselor in format 3D.