Analizand primele doua curse din actualul sezon de Formula 1, septuplul campion mondial Michael Schumacher a "avertizat" ca germanul de la Red Bull, Sebastian Vettel, este cea mai mare amenintare din acest an, mentionand ca "micul Schumacher" este si favorit pentru castigarea campionatului.

In primele doua curse ale sezonului, ghinionul nu l-a ocolit pe Vettel. In prima etapa, germanul a avut probleme la monopost in momentul in care era lider, terminand pana la urma pe locul al patrulea. In Australia, Vettel a fost nevoit sa abandoneze din pozitia de lider, tot din cauza unor probleme tehnice. "Daca va uitati la ce masina are si la modul in care piloteaza, va veti da seama ca Sebastian este cea mai mare amenintare in acest moment. Nu a avut noroc pana acum, dar daca lucrurile ar fi mers normal pentru el, ar fi castigat ambele curse. El e principalul favorit la titlu", a declarat Schumacher.

In ceea ce priveste prestatia sa de pana acum, germanul de 41 de ani mentioneaza ca este multumit, cu toate ca in presa criticile la adresa sa nu au intarziat sa apara: "Stiu ca oamenii vorbesc despre rezultatele mele, dar cred ca noi facem tot ceea ce putem in acest moment. Oricum, eu vreau sa-i multumesc pe toti, dar in special pe mine si eu nu sunt nemultumit de ceea ce s-a intamplat pana acum. Sunt dezamagit ca parerea mea e diferita fata de unii reprezentanti ai presei, dar pana la urma fiecare are dreptul la o opinie. Eu sunt fericit. Am facut tot ceea ce am putut in conditiile actuale".

"In Australia, vedeam deja podiumul dupa primul viraj, dar dupa am fost accidentat. Trebuie sa vedem in primul rand cum vor evolua lucrurile. Inca e prea devreme sa spunem ce sanse o sa avem noi in acest sezon", a adaugat Schumacher.

Cea de-a treia etapa a sezonului Formula 1, din Malaezia, va debuta vineri, cu primele antrenamente oficiale, urmand ca sambata, de la ora 11 (ora Romaniei) sa se desfasoare calificarile, iar duminica, de la ora 11:00 (ora Romaniei), se se dea startul Marelui Premiu al Malaeziei.